“ 19 EYLÜL TARİHİ BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu gelişinin 90. yıl dönümü olmasını nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu ziyaretinin üzerinden 90 yıl geçtiğini hatırlatan Belediye Başkanı Engin Tekintaş; 19 Eylül tarihinin Ordu şehri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül 1924 yılında Ordu’ya gelişinin heyecanını ilk gün ki gibi hafızalarda olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Engin Tekintaş mesajında şunları söyledi.

” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül 1924 yılında Ordu’ya gelişinin 90. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ordu’ya gelişinde Ordululara hitaben;

“Muhterem Ordu Ahalisi,

Hakkımda gösterdiğiniz samimi tezahürat bende pek derin hissiyat bıraktı. Maalesef ciddi bir sebep aranızda fazla kalmama mani oluyor. Bunun için müteessirim. Fakat vaat ediyorum; ilk fırsatta aranızda daha fazla kalmakla bu teessürü izale edeceğim. Gönül arzu ederdi ki burada günlerce kalayım ve sevimli köylerinizi temaşa ile zevk alayım, diye başlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Arkadaşlar!

Sizin gibi şuurlu bir millete malik olan bu devlet, bütün cihana karşı iftihar etmek hakkına maliktir. Büyük teessürlerle sizden ayrılıyorum. Fakat vaadimi yaptığım zaman bu teessürlerim zail olacaktır. Allahaısmarladık.”

Diyerek sözlerini sonlandırdı. Daha sonra, Ordu’dan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini daima yaşatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, dedi.