ALMAN KONUKLAR VALİ VE BAŞKANI ZİYARET ETTİLER

Altınordu Belediyesinin kardeş şehri olan Almanya’nın Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindeki Heyet Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
İlk Olarak Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Heyet, daha sonra Ordu Valiliğini ziyaret etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyarette Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche, Altınordu Belediye Meclis üyeleri ve Alman Heyet katıldı.
Başkan Yılmaz Ordu Barış ve Kültür Şehridir
Ordu’nun bir barış ve Kültür şehri olduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz “Öncelikle yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Hafta sonu yapmış olduğunuz gezi ve etkinliklere il dışında olduğumdan dolayı katılamadım. Altınordu Belediye Başkanımız Engin Tekintaş ve ekibi bizim bu yokluğumuzu sizlere hissettirmemişler ve sizleri en iyi şekilde ağırladıklarını biliyorum. Ordu barış bir şehridir, bir kültür şehridir tüm fikirlerin rahat bir şekilde paylaşıldığı bir alandır. Ben bu vesile ile bizlere yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Christoph Tesche Bize Gösterilen İlgiden Memnun Olduk
Kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ise şunları söyledi “ Bizlere gösterilen ilgi ve alakandan ötürü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a çok teşekkür ediyorum. Kısa bir süre içinde Altınordu Belediyesinin yaptığı çalışmaların yanı sıra Ordu ve Altınordu ilçesinin tarihi,Turistik ve Kültür’ünü yakından görme şansımız oldu. Türk insanının ne kadar misafirperver olduğuna bir kez daha şahitlik etmiş olduk. Altınordu Belediye Başkanımıza yaptığımız daveti bir de siz sayın başkana yapmak istiyorum. Recklinghausen Belediyesinin her yıl 1-3 Eylül tarihleri arasında düzenlediği kültür etkinliğine siz sayın Başkanı da davet etmek istiyoruz” diye konuştu.
Başkan Yılmaz daha sonra Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche plaket taktim etti.
Daha sonra Ordu Valiliğini ziyaret eden Alman Heyeti, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu karşıladı.

Kentlerin birbiriyle ekonomik, ticari, siyasal ve kültürel ilişkiler kurmasının en somut örneklerinden birisi olan “Kardeş Şehir” uygulamasında, Altınordu ilçesinin kardeş şehri Almanya’nın Recklinghausen Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Vali Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarete Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile kardeş şehir Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche’nin yanı sıra, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz ile Fatih Evli, Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Eski Başkanı Sefa Yüce ve kalabalık bir heyet katıldı.

Vali Balkanlıoğlu; “Kardeş Şehir projesi ile kentler ve ülkeler arasındaki ilişkiler daha derin ve canlı tutuluyor”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Almanya’da çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yaşadığını belirterek, Kentler ve ülkeler arasındaki ilişkilerin daha derin ve canlı tutulması açısından ‘Kardeş Şehir’ projesini önemsediklerini ifade etti. Ziyaretçilere, Ordu’nun özelliklerinden bahseden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Dünyada en çok fındığın üretildiği ülke Türkiye’dir. Ülkemizde de fındığın en çok üretildiği şehir Ordu’dur. Fındığın yanı sıra arıcılık ve bal konusunda da şehrimiz, Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Ordulu arıcı kardeşlerimiz yılda yaklaşık 15 bin ton civarında bal üretimi yapıyor” dedi.

Ordu’nun son yıllarda turizm alanında da ilerleme kaydettiğini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, turist sayısında yarım milyonu yakalayan Ordu’nun, yılda 1 milyon turisti ağırlayacak hem güzelliğe, hem de altyapıya hazır olduğunu belirtti.

Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche; ” Ordu, turizm alanında çok büyük bir potansiyele sahip”

118 bin nüfusa sahip şehrin 5′te 1′ini yabancıların oluşturduğunu belirten Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche, bu oranın yarısını da Türklerin oluşturduğunu söyledi. Ordu’nun doğası ve insanları ile çok güzel bir şehir olduğundan bahseden Başkan Tesche, Ordu’nun turizm alanında çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Ziyaret anısına karşılıklı simgesel hediyelerin takdimi ve birlikte hatıra fotoğrafı çekimi sonrası heyet, diğer temas ve ziyaretleri için Valilikten ayrıldı.

İletişim Formu

Lütfen zorunlu * olarak belirtilen alanları doldurunuz. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz. *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>