ALTINORDU BELEDİYESİ ” ÇEVRE ZABITA EKİBİ” KURULUYOR

Altınordu Belediyesi “ Çevre Zabıta Ekibi” kuruyor.

Büyükşehir Ordu’nun en büyük ilçesi olan Altınordu ilçesinde “ Çevre Zabıta Ekibi” kuruluyor.

Altınordu Belediyesinin Eylül Ayı 2. Olağan Meclis toplantısında gündeme gelen “ Çevre Zabıta ekibi” kurulması ile  ilgili olarak bir açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş “ hedeflerinin; ilçe sınırları içinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale etmek olduğunu, söyledi

Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaptığı açıklamada, Belediyenin değişik birimlerini ilgilendiren her konunun zabıtaya havale edildiğini, bunların başında çevre geldiğine dikkat çekti. Zabıta ekiplerinin çoğu zaman ilgi alanına girmeyen konularla ilgilenmek zorunda kaldığını vurgulayan Tekintaş, “Çevre zabıtası kuracağız. Sınırları belli olan gerek temizlikte gerekse diğer alanlarda ihlalleri anında tespit edip müdahale edebilecek Çevre Zabıtası oluşturulacak.Çünkü imar, çevre, temizlik dahil tüm birimler zabıta birimine bilgi aktarıyor. O anda kimin ne şekilde hangi görevde olduğu belli olmadığı gibi, zabıta ekipleri alanı belli olmadığı konularla da karşı karşıya kalıyor. Bu sistemi kaldırmamız gerekiyor. Bunun için zabıtada çevre konusunda ayrı bir birim oluşturularak çevre konusunda düzeni sağlamak için ‘Çevre Zabıtası’ kurulacak.

Başkan Tekintaş, mahallelere yeşil ve mavi çöp konteynerleri konulacağını, yeşil çöp konteynerinin organik, mavi çöp konteynerlerinin ise geri dönüşüm olarak kullanılacağını kaydetti.