ALTINORDU BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜME HIZ VERDİ

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelinde işlevini yitirmiş olan çöp konteynırlarının bakım onarım ve değişimi yapılıyor.

Altınordu Belediyesi tarafından  ilçenin belirlenen noktalarına  300 adet yeni konteynır konuldu. Bunun yanı sıra 200 eski konteynırların da  bakım ve onarımı yapıldıktan sonra mahallelere yerleştirme işlemi gerçekleşti.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 92 Mahalle ile Ordu’nun en büyük ilçesi konumunda olan Altınordu ilçemizde temizlik çalışmalarımıza tüm hızımız ile devam ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında şuana kadar 300 adet yeni konteynırı ilçemizdeki değişik mahallelerimize yerleştirdik. Bunun dışında 150 adet eski konteynırların da bakım,onarım ve tamiratını yaparak tekrar kullanıma kazandırdık. Bunun haricinde çöp konteynırların da dezenfekte yaparak oluşabilecek kötü kokuların önüne geçmeye çalışıyoruz.

110 BİN TL BELEDİYE’NİN KASASINDA KALDI.

Geri dönüşüm sayesinde belediye bütcesinden 110 bin lira çıkmasının önüne geçtiklerini ifade eden  Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Geri dönüşüm sayesinde şuana kadar 150 konteynır tamiri yapıldı. Bu konteynırların ortalama maliyeti 75 lira. Geri dönüşüm sayesinde  Belediyemiz kasasından 110 bin liraya  yakın bir tutarın çıkmasının önüne geçtik. Kasamızda kalan bu parayı diğer yataırımlarda kullanarak milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi..

VATANDAŞLARIMIZ DAHA DUYARLI OLMALIDIR

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşların ortak kullanımlarından birisi olan konteynırları daha dikkatli kullanması gerektiğini ifade etti. Başkan Tekintaş, konteynırlara yanıcı madde, moloz ve harfiyat atıklarının atılmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi. Konteynırlara evrensel atıklar dışında konteynırların ömürlerini azaltan Moloz, Harfiyat ve yanıcı maddelerin atılması konteynırların ömrünü azaltmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.