ALTINORDU BELEDİYESİ KİTAP FUARI’NA İLGİ BÜYÜK

Altınordu Belediyesi’nin düzenlediği Kitap Fuarı, birbirinden seçkin yazarı okurlarıyla buluşturuyor.

Altınordu Belediyesi’nin katkılarıyla “Ordu Kitap ve Kültür Günleri” adı altında açılan Kitap Fuarı’nda her gün birçok yazarın imza günü gerçekleştirilirken çok sayıda yazarlarda söyleşileriyle okurlarıyla buluşuyor.

Yediden yetmişe vatandaşların ziyaret ettiği fuarda, son olarak yazar Ali Erkan Kavaklı, Sıtkı Aslıhan ve Sinan Yağmur okurlarıyla bir araya geldi.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “BU İLGİDEN DOLAYI MUTLUYUZ”

Ali Erkan Kavaklı’nın söyleyişisine katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  vatandaşları böyle bir etkinlikle buluşturdukları için ve vatandaşların fuara gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  yaptığı konuşmada,  “ Öncelikle misafir ettiğimiz,  davetimize icabet eden yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliklerimizi hem söyleyişi hem de imza günü niteliğinde yazarlarımız ile sürdürüyoruz.  Dini içerikli bilgi edindirme programları olacak. Müftülüğümüz, İlahiyat Fakültemiz, Şairler ve Yazarlar Derneğimiz ve bizler bu güzel çalışmayı sürdürmeye devam ediyoruz. Ben özellikle Hayat yayınları sahibi Hayati Bayrak bey’e teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin sürdürülmesinde sonsuz bir emeği var. Yazarlarımızın davetinde bize önemli katkılar sunmaya devam ediyorlar. Bugün fuarımıza vatandaşlarımızın daha fazla ilgi gösterdiğini, kitap temin etmek,  yazarlarla tanışmak için hem de imzalı kitap almak için yarıştıklarını gördük. Bundan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Söyleyişi sonrasında konuşan Ali Erkan Kavaklı, Ramazanda oruç tutmanın ve ibadetlerin yanı sıra kitap okumanın da önemli olduğunu söyledi.

Eğitimci Yazar Kavaklı, “Ramazan ayı ruhaniyet ayı, ibadet ayıdır. İnsanlar oruçlarını tutuyorlar bu çok vurgulanan bir olaydır. Burada kitap fuarı dolayısıyla bulunuyorum. Bizim birazda göz ardı ettiğimiz bir konu var. Ordulular bu kitap fuarını açmakla iyi yapmışlar. Cenab-ı Hak Kur’an da  buyurur ki, Ramazan ayında Kuran-ı Kerim indirildi buyurur. İki ibadetin beraber yapılması Kuran-ın maksadına uygundur. Buda kitap okumanın Kuran-ın Ramazanda inmesi ve okumanın dinin bir emri olduğunu unutuyoruz. Bu ay orucun yanı sıra Kur-an ayıdır, kitap ayıdır.  Kur-an okumak sünnet, anlamını yaşamak farzdır. Kur-an ilimdir, bu ayda ilim öğrenilmesi lazımdır.  Orucun yanı sıra okumayı da ibadet saymamız lazımdır. Cenab-ı hakkın bize ilk emri okudur. Ondan sonra   ilimdir. Bu ayı temizlenme, arınma, öğrenme ve ilim ayı olarak görmeliyiz. Bu fuarı açan Altınordu Belediyesi herhalde bu düşünce ile açtılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Ordu’da kendimi evimde gibi hissediyorum. Burada büyük bir misafirperverlik örneğini gördük ”  diye konuştu.

IMG_9746 IMG_9735 IMG_9728 IMG_9697 IMG_9702 IMG_9706 IMG_9689 IMG_9661 _MG_9656