ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ

Altınordu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından personellere yönelik  “Belediye Hizmetlerinde Moral ve Motivasyon, Etik Davranış Kuralları ve Kamu Yönetimi ‘Bir İşimde İletişim” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Altınordu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminere Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli, Birim Müdürleri ve personeller katıldı.

Semienrde personele seslenen  Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye yola çıktık. Hiç bir şey dün gibi yaşanmayacak her ortamda bunu ifade ettik” dedi.

“ALTINORDU BELEDİYEMİZİ TEMSİL ETTİĞİNİZİ UNUTMAYINIZ”

“Sokağa çıktığınızda  Altınordu Belediyemizi temsil ettiğimizi, Ordu ilini temsil ettiğimizi unutmayacağız” diyen başkan Engin Tekintaş, konuşmasında, “ Üzerimize düşen sorumluluğu bilerek çalışmamız gerekiyor. Münir Arıkan beyefendinin sizlere ifade ettiği ilçemizle ilgili bir cümleden hareketle bizlere düşen sorumluluğu bende burada tekrar etmek istiyorum. Münir bey sarraf ile pazarda müşteri çağıran tezgahtarla arasındaki farkı karşılaştırdı. Bir tanesi çığırtkanlıkla yüksek sesle etrafı rahatsız etme pahasına ürününü satmaya çalışıyor, en mükkemel sebze ve meyveyi satsada öyle bir pazarlama şekli ile satmaya çalışıyor, sarraf ise ürününün kıymetini bildiği için kendi sorumluluğunu bildiği için sarraf olmanın gereğini yerine getirerek hoşgörüyle malının kıymetini müşterisine anlatmaya çalışıyor. Altınordu Belediyesi olarak bizimde ismimizin yarısında bizleri en iyi şekilde ifade eden, Altın kelimesi var. Altın kelimesinin hangi ayarda değerlendirileceği ve şehrimizde yaşayan şehrimize misafir olarak gelenlerin bizleri nasıl değerlendirileceği sizin ve bizim vereceğimiz ayarla alakalı. Bunu 14 ayar olarak görürseniz değeri vardır ama düşüktür. Dolayısıyla eleştiriye açık hale gelebilir. Bunu 24 ayar olarak planlarsak hiç bir tartışma olmaksızın en değerli mağden olduğunu, mutlaka gidildiğinde bunun istenilebileceğini bilerek herkesin gelip buradan talepte bulunacağını dikkate almalısınız. Kurumsal kimliğimizin yerleşmesi açısından ve içinde bulunduğumuz ve misafirlerimizle birlikte her noktasını gezdiğimiz bu mekanların kıymnetinin bilinmesi açısından sorumluyuz. Bu mekanda çalışan siz personellerimiz, müdürlerimiz ve bizler şunu bilmek zorundayız. Artık dışa dönük yüzümüzün kıymeti bizlerin yapacağı katkılarla artacaktır. Çalışan kardeşlerimizin sadece burada mesai geçirmek arzusunda olmaması gerekiyor. Bugün alınan ve bundan sonraki eğitimlerle  bir yaşam, iş, kamu tecrübesi olan  ve özelliklede insanlığın  kardeşliği yansıtabilecek önemli bir aynası olan neticenin sizden geçtiğini unutmayacaksınız ve her sokağa çıktığınızda  Altınordu Belediyemizi temsil ettiğimizi, Ordu ilini temsil ettiğimizi unutmayacağız. Buradan ortaya çıkacak her olumsuz hareketin pek çok noktaya yayılabileceğini, her olumlu hareketinde yayılabileceğini unutmayacağız. Bugün bun salonda bulunan Bu seminere katılan tüm personellerimize buraya girerken yaptığı değerlendirme ile buradan çıkarken yapacağı değerlendirmenin farklı olmasını  istiyorum. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diye yola çıktık. Hiç bir şey dün gibi yaşanmayacak bunu ifade ettik. Ben bugün ve yarın devam edecek eğitim seminerinin Pazartesi gününe bizi farklı hazırlayacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Tekintaş’ın konuşmasının ardından Türkiye’nin ilk aile koçu olan Münir Arıkan, sadece alın terini kullanmanın başarı için yeterli olmayacağını bunun yanında alın terinin akıl ve gönül teri ile birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Esprili anlatımlarıyla slayt eşliğinde seminerini sunan Münir Arıkan,  programa katılanlara “Belediye Hizmetlerinde Moral ve Motivasyon, Etik Davranış Kuralları ve Kamu Yönetimi ‘Bir İşimde İletişim” konulu seminer verdi.

İletişim Formu

Lütfen zorunlu * olarak belirtilen alanları doldurunuz. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz. *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>