BAŞKAN TEKİNTAŞ: “ALTINORDU’YU MODERN PAZARLARLA DONATIYORUZ”

ALTINORDU BELEDİYESİ İLÇEYE YENİ PAZAR ALANLARI KAZANDIRIRKEN MEVCUT PAZARLARDA İSE ÖNEMLİ YENİLİKLER YAPMAYI SÜRDÜRÜYOR

Altınordu Belediyesi ilçede ‘Şirin Pazar’ ve ‘Karşıyaka Pazarı’ adıyla yeni modern pazarlar inşa ederken mevcut pazarların projelerinde yaptığı değişiklerle de Altınordu’ya önemli sosyal faaliyet alanları kazandırmaya devam ediyor.

Altınordu Belediyesi şehre değer katacak projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor. Şehrin önemli alanlarından olan pazar yerlerine neşter vuran Altınordu Belediyesi yeni yaptığı pazar projeleriyle de vatandaşın beğenisini topluyor. Bu güne kadar Cumartesi Pazarı’nda yaşanan değişim ve dönüşüm, Pazartesi Pazarı’nda başlanan yeni projenin yanı sıra ilçeye yeni kazandırılan ve temeli atılan ‘Şirin Pazar’ ve ‘Karşıyaka Pazarı’ projelerinde ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

‘ŞİRİN PAZAR’ ŞEHRE DEĞER KATACAK

Altınordu Belediyesi vatandaşların daha modern ve daha sağlıklı alanlarda alışveriş yapabilmeleri için başlattığı çalışmalarda yoluna devam ediyor. Bu kapsamda Şirinevler Mahallesinde bulunan alanda inşa edilen içerisinde çayhane, zabıta noktası, 20 dükkanlık balıkçılar binası, 12 dükkanlık şarküteri binası ve 120 çarpı 190 ebadlarında yaklaşık 400 pazarcı tezgahının bulunacağı 7 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olan ve 3.5 milyon TL’ye mal olacak olan ‘Şirin Pazar’ projesinde çalışmalar sürüyor. Projelerini bir bir hayata geçiren Altınordu Belediyesi bu kapsamda yapımına başlanan ‘Şirin Pazar’ projesi ile vatandaşların modern bir pazar yerine kavuşmasını hedefliyor.

KARŞIYAKA’YA MODERN BİR PAZAR İNŞA EDİLİYOR

Altınordu Belediyesi tarafından ‘Şirin Pazar’ gibi sıfırdan inşa edilen Karşıyaka Pazarı’nda ise çalışmalara start verildi. Rus Pazarı’nda hizmet veren esnaflar için planlanan ve aynı zamanda Karşıyaka Mahallesine de hizmet verecek olan ‘Karşıyaka Pazar’ projesi bulunduğu alandaki Pazar yükünü sırtlamış olacak. Karşıyaka Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerine inşa edilen ‘Karşıyaka Pazar’ projesi ile otopark ve sosyal alanları bulunan modern iş yerleri inşa edilecek. Önceliğin Rus Pazarı esnafına verileceği alanda inşaat 8 ay içerisinde bitirilecek.

PAZARTESİ PAZARI ÇOK AMAÇLI MODERN BİR BİNAYA DÖNÜŞÜYOR

Bucak Mahallesinde vatandaşlara hizmet vermeyi sürdüren Pazartesi Pazarı Altınordu Belediyesi’nin hazırladığı proje ile modern bir kimlik kazanıyor. Pazartesi Pazarı’nda hayata geçirilecek proje ile yeraltı 3 ve yer üstü 3 katlı olmak üzere toplam 6 katlı 30 bin metrekarelik çok amaçlı bir bina inşa ediliyor. İçerisinde 17 bin metrekarelik otopark, 4 bin 200 metrekarelik Pazar yeri ve balıkçılar çarşısı, 3 bin 700 metrekare spor salonu ve iş yerleri ile birlikte 3 bin 700 metrekare alana sahip çok amaçlı konferans ve nikah salonu bulunuyor. Bucak Mahallesinin çehresini değiştirecek olan projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “İLÇEMİZE DEĞER KATACAK MODERN PAZAR YERLERİ İNŞA EDİYORUZ”

Altınordu’da devam eden pazar yeri projelerini değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yeni yapılan pazarlar ve mevcut pazarların modern projeleri ile çok amaçlı pazarları vatandaşın hizmetine sunacaklarını söyledi. Hem pazarcı esnafının hem de pazarlardan istifade eden vatandaşların rahat etmesi için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Tekintaş, “Altınordu ilçemize yeni pazar yerleri inşa etmeye devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerde hem pazarcı esnafımızı hem de pazarlardan istifade edecek vatandaşlarımızı düşünerek projeler hazırlıyoruz. İlk etapta ilçemize Altınordu Belediyesi Hizmet Binası içerisinde bulunan Cumartesi Pazarı’nı yeniden inşa ederek modern pazar kazandırdık. Bucak Mahallesinde bulunan Pazartesi Pazarı için yeni hazırladığımız proje ile çok amaçlı bir bina inşası için startı verdik. Şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına Şirinevler Mahallesinde ise sosyal alanlar ile donatılmış Şirin Pazar projesini başlattık ve çalışmalara hızla devam ediyoruz. Son yaptığımız çalışmayla Karşıyaka Mahallesinde önemli bir projeye imza atıyoruz. Bu kapsamda Rus Pazarı esnafının önceliği alacağa projeyle sosyal mekanları bulunan Karşıyaka Pazarı’nı hayata geçiriyoruz. Yaşanılabilir bir Altınordu için sürdürdüğümüz tüm çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.