BAŞKAN TEKİNTAŞ “ ARTIK GENÇLERİMİZ DAHA ÇOK KİTAP OKUYOR”

haber-1 haber-2 haber-3Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan, Altınordu ilçe Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarete Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Türker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak katıldı.

Gençlerin kitap okumaya ilgisinin son yıllarda arttığını belirten Başkan Engin Tekintaş, “Bu gençliği gerçekten tebrik ediyor, onları kutluyorum. Son yıllarda kütüphanelerimiz tıklım tıklım doluyor. Gençlerimiz kitap okumaya artık daha fazla zaman ayırıyor. Geçmişte ’kütüphane yapılırsa boş kalır, kimse gelmez gitmez denirdi. Görüyoruz ki, gençler ve yetişkinler, kitapların olduğu bu mekanları artık teneffüs ediyorlar. Hedefimiz, Altınordu ilçemizde bu ve buna benzer projelerimizi hayata geçirip, gelecek nesillerimize daha bilgi dolu bir dünya bırakmak olacaktır” şeklinde konuştu.

Kütüphaneye gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Tarım Kredi Kooperatifi’nden kiralanan bu atıl binayı kütüphane olarak değerlendirdik. Gençlerimiz burada hem üniversite sınavlarına, hem de KPSS sınavlarına hazırlanıyor. Çocuklarımız burada derslerini de yapıyor. Ayrıca ödünç kitap alma imkanına da sahip oluyorlar” diye konuştu.

“Kitap okuma alışkanlığı böylece yaygınlaşmış olacak. Çocuklar evlerde de ders çalışabilir ancak evde çalışma havasına giremiyorlar. Ama kütüphanede bakıyor  ki, herkes çalışıyor. ‘Sınava gireceğim. Ders çalışmam lazım’ diyerek  moral ve motivasyon alıyor, çalışmaya kendilerini şartlandırıyorlar” şeklinde konuştu ve  kütüphaneye emeği geçen herkese teşekkür etti.

İletişim Formu

Lütfen zorunlu * olarak belirtilen alanları doldurunuz. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz. *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>