BAŞKAN TEKİNTAŞ: “BASINA SANSÜR ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  basında sansürün kaldırılışının 106`ncı yıldönümü nedeniyle  Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği ile Ordu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında gazetecileri ziyaret eden Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç eşlik etti.

Başkan Tekintaş ve beraberindekiler ilk olarak Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederken, Başkan Tekintaş ve ekibini Dernek Başkanı Erdoğan Erişen ile gazeteciler karşıladı.

Başkan Tekintaş ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleğinin, günümüzün en dinamik ve en fedakârlık isteyen mesleklerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Ordu’da faaliyet gösteren yerel televizyon, gazete, dergi, radyo ve ulusal ajans temsilcilerinin yanı sıra İnternet Medyasının  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Başkan Tekintaş, “Basın elbette halkın ve kamunun gözü kulağıdır. Son günlerde Filistin’de yaşanan insanlık dışı tabloyu bir kez daha lanetlerken,  bunun da dünya arenasında bir kısım ülkeler için hak savunuculuğu olarak algılanıp, gerçekten  de mağdurlar için bir zulümden başka bir şeyin olmadığını ifade etmek gerekiyor. Burada en önemlisi haber alma özgürlüğünü kısıtlayan  gazetecilerin basın camiasının hizmet veren gazetecilerinde katledilmiş olması bir kez daha bu işin ne anlama geldiğini ortaya döküyor.

Bugün önemli bir gün, her geçen gün iyiye doğru gidiyoruz.  Sansür olmamalı, sansür asla ve asla kabul edilebilir bir husus değildir. Özgür bir basının varlığını ortaya çıkartmak için hepimizin bir kez daha  adım  atmamız lazım. Basın camiası şartlarını kendi zorlayarak hizmet üretmeye bir taraftan da doğru anlaşılmaya gayret ediyor. Bunu biliyoruz. Bugün bu ziyareti bunun için gerçekleştiriyoruz. Şuna inanıyorum ki, bu meslek bizim ne kadar ihtiyaç olduğunu ortaya çıkartan bir meslektir. Ben basın mensubu arkadaşlarımın sağlık sıhhat ve huzur içerisinde bu mesleği sürdürmesini diliyorum” şeklinde konuştu

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ve Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Öte yandan Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, 19 Eylül Gazeteciler Derneği ve Ordu Gazeteciler Cemiyeti ziyaretlerinin ardından 24 Temmuz kuruluş yıl dönümü olan Ordu Radyo Televizyon Gazeteciler Derneği’ni ve Dernek Başkanı Birol Yılmaz’ı ziyaret etti.

1  2 3