BAŞKAN TEKİNTAŞ, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, her yıl 10 Ocak tarihinde kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tekintaş,  mesajında, bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu kaydetti.

Basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Engin  Tekintaş, “Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir” şeklinde konuştu.

Mesajında gazeteciliğin son derece önemli ve zor bir meslek olduğunu da belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “İlçemiz de faaliyette bulunan yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, televizyon ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum” dedi..