Başkan TEKİNTAŞ, “Ordulu Mucitlerle bir Araya Geldi”

BİLİMMilli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında, Altınordu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu’nda “Bilim Fuarı” düzenlendi. Ortaokul öğrencilerinin hünerlerini sergilediği fuarda, enerji panellerinden, titreşimli yatağa, kırmızı ışıkta otomatik olarak duran araçlardan asansörlü havuza kadar proje yer aldı. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  ‘Genç beyinlerin yaptıklarını incelememiz, gelişmesine de katkı sunmamaz gerekir’ dedi. Başkan Tekintaş;“İnsan zekasının gelişmekte olduğu süre içerisinde neler yapabileceğini bu fuarla görmüş olduk. Okulla, öğretmenlerle ve  bilimle işbirliği içerisinde neler yapılabileceğini ortaya koyan çeşitli çalışmaları inceledik.  Bunlar içerisinde çok özel ve önem arz edenler var. Bu genç beyinlerle, bu güzel çocuklarımızın yaptıklarını incelemek, gelişmesine de katkı sunmak lazım.  Çünkü, her fikir bir hayalden başlıyor. Her hayal gerçeğe dönüştüğünde proje olarak bize sunuluyor. Özellikle çevre duyarlılığı, enerji üretimi, güvenlik gibi alanlarda belediyelerin de yapabileceği çalışmaları hayranlıkla inceledim” şeklinde konuştu.