BAŞKAN TEKİNTAŞ’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir” dedi.

Belediye Başkanı Engin Tekintaş mesajında şunları söyledi “Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Ülkemizde, toplumsal refahın yükseltilmesinin bir şartı olarak, kamu hizmetlerinin engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımıza aynı kalitede ulaştırılması çabası mevcuttur. Engelli vatandaşlarımızın, diğer kişilerle aynı düzeyde haklara sahip olduklarının bilinciyle ve insan onuruna yakışır yaşam standartlarına ulaşmasına yönelik katkı sağlayacak nitelikte çalışmalar yürütmek temel görevlerimiz arasında yer almaktadır. Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.