BELEDİYE HİZMETLERİNDE BAŞARI VE MOTİVASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Altınordu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından birim müdürlerine yönelik “Kurum İçi İletişim ve Belediye Hizmetlerinde Başarı Motivasyonu Eğitim Semineri”düzenlendi.

Amasya ilinde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli ve birim müdürleri katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: ” BELEDİYELERİN GÖREVİ SADECE YOL, ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEĞİLDİR”

Programın açılış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediyelerin görevlerinin sadece yol, alt yapı, park ve bahçelerle ilgili çalışmalar olmadığını söyledi.

Başkan Tekintaş, yaptığı konuşmada, ” Altınordu Belediyesi olarak zaman zaman müdür arkadaşlarımız veya kurum içerisinde ki ilgili memur arkadaşlarımızı eğitime gönderiyoruz. Bizim hedefimiz, bu çalışmaları yürütürken bu bilgiyi depolayalım, bu bilgiyi gerekli olduğu zaman kullanıbilecek hale getirelim anlayışından öte, mümkün olduğunca bir aile olabilmeyi, bir bütünlük sağlayabilmeyi hedefliyoruz. Bu gayret içerisinde bugün olduğu gibi bundan sonrada planlı bir şekilde bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“İYİ BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK”

Altınordu Belediyesi’nin üç ay sonra ikinci yılını geride bırakacağını kaydeden Başkan Tekintaş,”Altınordu Belediyesi olarak biz 3 ay sonra 2 yılı tamamlamış olacağız. Türkiyedeki sayılı genç belediyelerden bir tanesiyiz. Biz ekibimizle birlikte son derece mutlu olduğumuzu iyi bir çalışma dönemi geçirdiğimizi resmi görüş olarak ifade etmek istiyoruz. Biz başarıyı kendimizde değil ekibimizde arıyoruz. Başarı hepimizin başarısıdır. Genelde olumsuzluklar ve olumlu tepkiler belediye başkanına fatura edilir. Konunun iki tarafında da biz varız. ‘Belediyeler sadece yol yapar, su getirir, park bahçe yapar, alt yapıları oluşturur dertleri budur’ şeklinde algılanabilir fakat bizim derdimiz sadece bu değil. Bunlar yapmamız gereken şeyler. Bunun yanında birincisi parayı nasıl yönettiğimiz. İkincisi insanlara hizmet verirken tutumumuz, tavrımız, dinleme, mütalaa etme, karara bağlama noktasındaki hızımızı ve kalitemizi ortaya koymamız lazım. Üçüncüsü ise, her eğitim döneminin sonunda öğrencilere karne verdikleri gibi bizimde bir imtihan dönemimiz, bir karne dönemimiz var. 5 yıllık görev süremiz tamamlandığında imtihan edileceğimiz bir dönemin olduğunu unutmamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Tekintaş’ın konuşmasının ardından Türkiye’nin ilk aile koçu olan Münir Arıkan, tarafından programa katılanlara “Kurum İçi İletişim ve Belediye Hizmetlerinde Başarı Motivasyonu” konulu seminer verdi.