“Bu Şehir Artık Hata Kabul Etmiyor”

YAŞANABİLİR BİR ALTINORDU İNŞA EDECEĞİZ”

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçede önceliklerinin temizlik olduğunu söyledi. Temizlik İşçileri ile toplantılar düzenleyerek, daha yaşanabilir bir kent oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Engin Tekintaş, işyerleri ile görüşülerek kaldırım işgallerine son vermek istediklerini, yeni otoparklar yaparak da trafiği rahatlatacaklarını açıkladı. Başkan Tekintaş şunları söyledi;

“Bizim de fark etmediğimiz bir alanda eksiklikler olabilir. Halkımız hizmette noksan gördüğü yerleri bize bildirsin. Temizlik İşleri Müdürümüz Yunus Aktaş’la sürekli istişare halindeyiz. Temizlik işçilerimizle yaptığımız toplantıda planlarımızı, hedeflerimizi  ve sürdürülebilir bir çalışmanın nasıl yapılacağını konuştuk. Karşılıklı güven duygusunu oluşturmamız lazım.  Hatayı bir kez affeder, ikincisinde kenara alırız. Dolayısıyla doğru bir uygulama ve sistemle çalışmaya devam ediyoruz. Temizlik halkasına Kayabaşı, Eskipazar, Terzili ve Karacaömer’i de dahil ederek 22 mahalleden 26 mahalleye çıkartmış olacağız. Önce bu mahallelerin günübirlik temizliklerindeki düzeni sağlayacağız. Ardından diğer mahallerimizin kimini haftalık, kimini iki – üç günlük periyodlar halinde dönüşüme tabi olan çöpleri toplayacağız. Bunu yaptığımız zaman birinci hedefimizi tamamlamış olacağız. İnşallah kamuoyunun da güven ve desteğini aldıktan sonra kaldırım işgallerine son vereceğiz. Yeni otoparkların planını hazırlıyoruz, yolları biran evvel araçlara iade edeceğiz.  Bu üç ana hedefimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

Eksikliklerin tespitini yapmaya devam ettiklerini söyleyen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Mevcut bütçenin yeterli olmadığını, bu nedenle yeni kaynaklar üretilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Tekintaş, “Bunları birlikte başararak Altınordu’yu hem kendi bölgesinde, hem de ülkesinde örnek alınan bir ilçe haline getireceğiz”  dedi.