GERİ DÖNÜŞÜM TİYATRO İLE ANLATILDI

haber-1Çocuklarda çevre bilincinin artması ve çevre konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Altınordu Belediyesi geri dönüşüm temalı tiyatro oyunu ile öğrencileri hem eğlendirdi, hem eğitti.

Altınordu Belediyesi’nin katkılarıyla Ordu Oksijen Kültür Sanat Atölyesi(OKSAD) tiyatrocuların rol aldığı “Çınar Tatilde Çöpten Kale” adlı tiyatro oyununun gala programı Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen  Kasım Uysal’ın yazıp-yönettiği ve Nurgül Çolluk’un proje koordinatörü olduğu “Çınar tatilde, Çöpten Kale” adlı tiyatro oyununda, ilçedeki ilkokul öğrencilerine ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasının önemi anlatıldı.

Tiyatro oyununa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Başkan Yardımcıları, Altınordu Belediyesi birim müdürleri, okul müdürleri, OKSAD Başkanı Nurgül Çoluk, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, SAHNEDE GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ ANLATTI

Başkan Tekintaş, tiyatro oyununun bir sahnesinde görev alırken, Altınordu belediyesi olarak temiz bir çevre için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılamak istediklerinin altını çizen Başkan Engin Tekintaş; “Altınordu Belediyesi olarak geri dönüşüm bilincini evlatlarımıza sunabilmeyi hedefliyoruz. Bizler Belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temiz bir çevrede yaşayabilmek için gece gündüz ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Bu sahnede de ifade edildiği üzere mavi geri dönüşüm kutularına cam kağıt gibi malzemeleri atıyoruz. Burada toplanan ürünlerin geri dönüşü sağlanıyor. Bunu başarmamız gerekiyor.  Sanayi değeri olmayan, çürüyebilen diğer çöpleri de sarı kutularda toplamamız gerekiyor” diye konuştu.

“ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTMALIYIZ”

“Geri dönüşüm noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyen Başkan Tekintaş, “Şuanda bir mahallemizde tam anlamıyla çöpleri ayrıştırmayı sürdürüyoruz. Sizlerden isteğimiz, okullarınızda, sokakta, sahilde parklarda oyun oynarken yediğiniz içtiğiniz ambalaj atıklarını muhakkak çöp kovalarına atmanız gerekiyor. Diğer husus başlatmış olduğumuz evsel atık yağları biriktirmenizi ve okullarınıza koyduğumuz kutulara koymanızı istiyoruz. Siz çocuklarımızın büyükleriniz yere çöp atıyorsa uyarmasını istiyoruz. Çevremizi temiz tutmalıyız.” şeklinde konuştu.

Altınordu Belediyesi’nin katkılarıyla OKSAD tiyatrocularının rol aldığı “Çınar Tatilde Çöpten Kale” adlı tiyatro oyunu”Çınar Tatilde Çöpten Kale” adlı tiyatro okulu Altınordu İlçesi’ndeki 21 okulda öğrencilere sahnelenecek.

haber-2 haber-4 haber-5 haber-6 haber-7

İletişim Formu

Lütfen zorunlu * olarak belirtilen alanları doldurunuz. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz. *

*