KAMUOYUNA DUYURULUR

belediye1Altınordu Belediyemiz önünde elinde  “Patron Değişti, Çöpçü İşten Atıldı – “İşimi Geri İstiyorum” yazılı pankartlarla bireysel eylem yapan Öndeş Mağden ile Altınordu Belediyemiz ’in hiç bir ilgisi yoktur.

Bazı basın yayın organlarında, Altınordu Belediyesi tarafından seçimin ardından kasıtlı olarak işten çıkartıldığı belirtilen Öndeş Mağden hakkında çalıştığı Aysis Firmasından alınan bilgi şu şekildedir;

İlgili şahsın, 02.08.2011 tarihinde Aysis Firması tarafından işe girişi yapılmış, Serbest Denetimlik yasasından faydalanmakta iken başka bir cezasından dolayı  3 ay hapis cezası alarak tekrar cezaevine gönderilmiştir. Şirket kuralları gereği 6 hafta bekleme süresini aştığı için iş akdi 28.02.2014 tarihinde sona eren Öndeş Mağden’e çalıştığı 2 yıl 6 ay 27 gün karşılığında 4.377.28 kuruş tazminat ödendiği bildirilmiştir.

İşe giriş ve çıkış tarihleri ile olayların yaşandığı zaman dilimi göz önüne alındığında, 30 Mart Mahalli İdareler  Seçimi yapılmamış olup, henüz Altınordu Belediyesi de kurulmamıştır. Seçimin ardından AK Partili Belediye tarafından işten çıkartıldığını belirten Öndeş Mağden’in, 30 Mart Mahalli İdareler Seçiminden 1 ay önce dönemin CHP’li Belediye Başkanı Seyit Torun zamanında iş akdi sonlandırılmıştır.

Altınordu Belediyemize atılan iftiraları araştırmadan yapılan yalan ve eksik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.