MİNİK ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNİ GEZDİ

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri  “ Geri Dönüşüm” konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

“Atıkları Ayır, Geri Dönüşüme Katıl” projesi kapsamında bilgilendirme çalışmaları sürdürülürken, bir yandan da teknik geziler düzenliyor. Okullarda geri dönüşümün önemi, ambalaj atıklarının dönüştürülmesi konusunda seminerler düzenleyen Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu kapsam da 75. Yıl Anaokulu öğrencilerine geri dönüşüm tesisinde teknik gezi gerçekleştirdi.

Geri dönüşümle ilgili düzenlenen teknik gezide öğrenciler, ambalaj atığının kaynağından geri kazanılmasına kadar süren dönemi gözlemlediler.

GERİ DÖNÜŞÜM TEKNİK GEZİ İLE ANLATILIYOR

Gerçekleştirdikleri eğitim seminerlerini, teknik gezilerle desteklediklerine dikkat çeken Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Semra Özkaya “Öğrencilerimizi okullarından servislerle alarak geri dönüşüm tesisimizi incelemeye götürüyoruz. Öğrenciler geri dönüşümün önemini, yerinde inceleyince daha iyi anlama fırsatı buluyor. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ile ilgili olarak küçük yaşta öğrencilerimizin eğitilmesi ve bu alışkanlığı kazanmalarına yönelik çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.