ORDU ULUSLARARASI JUDO TURNUVASI BAŞLIYOR

Altınordu Belediyesi ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) tarafınd-an düzenlenen “Ordu Uluslararası Judo Turnuvası”nın tanıtım toplantısı yapıldı.

8-9 Ağustos 2015 tarihinde Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan turnuvaya 5 ülkeden 120 sporcunun katılacak.

“Ordu Uluslararası Judo Turnuvası”nın tanıtım toplantısı Atatürk Spor Salonu’nda düzenlendi. Basın toplantısına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Judo antrenörü Yüksel Çalışkan, Judo Ordu il temsilcisi Derya Çalışkan, Spor Şube Müdürü Fatih Şahin, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç ve sporcular katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, SPORA VE SPORCUYA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Basın Toplantısında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, spora ve sporcuya desteklerinin devam ettiğini belirtirken, “Judo branş olarak baktığımızda bireysel sporların en önemlilerinden bir tanesidir. Olimpiyat madalyası olan uluslararası madalyaları olan birçok uluslararası turnuvada yeri olan bir branşımız. Biz de İl müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalar sonucunda böyle bir birlikteliği nasıl oluşturabiliriz ve Ordu’yu tanıtımda Ordu’yu dışarıya tanıtmada nasıl bir katkı sunabiliriz konusu konuşulduğu zaman bize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi belirttik. Altınordu Belediyesi olarak konaklamalar, yeme içme, transferler ve sportif maçların gerçekleşeceği bu iki günde Ordu halkımızı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bu özel maçları izleyeceğini düşünüyorum. Altınordu Belediyesi olarak diğer branşlarda olduğu gibi bireysel sportif faaliyetlere de, bugün olduğu gibi bundan sonrada katkı sunmaya devam edeceğiz. Burada hedef ilimizden daha fazla sayıda lisanslı sporcu yetiştirmek olacaktır. Ayrıca turnuva başarılı ve madalyalı sporcuların bir araya gelmiş olduğu özel ve görsel bir maç trafiği oluşturacak, bundan dolayı ben sporculara ve antrenörlerimize başarılar diliyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise, Ordu’da judo sporunu geliştirmek istediklerini ifade ederken, “İki gün boyunca buradan judonun en iyileri yani bizim komşumuz olan ülkeler içinde en iyi takımlar ‘Uluslararası Urdu Judo Turnuvası’nda yarışacaklar. Yarışma sonunda tabii ki burada hedeflenen şeyler var. Ordu judosu yıllardan beri sürekli milli takıma sporcu verir. Olimpiyat madalyası dahil kazandırılan bir branşımız. Sporcularımızın kendi evinde uluslararası bir turnuvaya katılması maç tecrübesini arttırması amaçlanıyor. Bunun yanı sıra Ordu’nun hem dünyada hem Türkiye de tanıtımı yapılması açısından da güzel bir organizasyon. İnşallah GHSİM olarak bu tarz faaliyetlerin sayısını arttırmaya çalışacağız. Uluslararası turnuvaya büyük destek veren Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Engin Tekintaş’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerçekten adına yakışır bir şekilde güzel bir organizasyon olacak” diye konuştu.

Tanıtım toplantısı sporcuların gösteri maçı ile sona erdi.