"Sağlıklı Kentler için sağlığa yürüdük"

yürüşüş 5“KENDİSİNE DEĞER VEREN KİŞİ SİGARANIN, ALKOLÜN VE KÖTÜ BESLENMENİN MAHKUMU OLAMAZ”

Ordu’da ‘Sağlıklı Kentler İçin Sağlığa Yürüyoruz’ etkinliğinde yürüyüş gerçekleştirildi

2014 Yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı kapsamında Altınordu ilçesinde yürüyüş gerçekleştirildi. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat için sahilde yapılan yürüyüşe AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

yürüyüş 3 Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması için Ayışığı Düğün Salonu’ndan başlayan yürüyüş Gazi Köprüsü’ne kadar devam etti.  Yürüyüşe katılanlar burada yaptıkları spor hareketlerinin ardından tekrar harekete geçerek Atatürk anıtına kadar yürüdüler. Yürüyüşün sonunda açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, güne dinç başlamanın yolunun sabah yürüyüşünü yapmaktan geçtiğini belirtti. Başkan Yılmaz şunları söyledi;

yürüyüş 1“Çağımızın vebası olarak adlandırılan obezite ve dengesiz beslenmenin insan vücuduna vermiş olduğu zararları gidermenin en önemli yolu spor yapmak. Günümüzde en rahat yapılan spor dalı da yürüyüş yapmak. Bu yönde bilinçlendirme çalışmasını Sağlık Bakanlığı başlattı. Biz Ordu’da artık Bahar mevsiminde başlayan yürüyüşlerin Yaz mevsiminde artarak devam etmesini sağlayacağız. Yürüyüş yapmanın ne kadar faydalı olduğunu yürüyüşü yapanlar bilecek. Özellikle sabah saatlerinden itibaren güne dinç başlamanın yolunun sporla birlikte olduğunu ancak uygulamaya geçmek sureti ile görecekler. Biz de bugün burada bunun ilk adımını attık” şeklinde konuştu.

yürüyüş 2Sağlık konusunda yapılacak çok önemli işler olduğunu ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Kendisine değer veren, saygı duyan bir birey asla sigaranın, alkolün, kötü beslenmenin mahkumu olmaz. Hayatımızın en önemli parçası önce sağlık diyoruz. Sağlık varsa umut var, geleceğe ait plan var. O nedenle sağlığımızı kaybedip de iyi olmak hayali kurmaktansa, sağlıklı kalıp sevdiklerimizle birlikte hayal kurarak geleceğimizi güzel bir şekilde yaşamak herhalde en doğru olanıdır.” şeklinde konuştu.

“Belediyelerimiz  ile Yürüyoruz” sloganı ile yola çıkan Ordu İl Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu  “Sağlığımızı hep birlikte çalışarak belli bir seviyenin üzerine çıkartabiliriz. Sağlık Bakanlığı olarak buna tek başımıza zaten gücümüz yetmez. Bu nedenle biz bütün sektörleri sağlık için harekete geçirmek durumundayız. Bunda da en büyük katkıyı belediye başkanlarımızın katkısı ile göreceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar sabah sporunun çok farklı olduğunu vurgulayarak, bundan sonra da spor yapmaya devam edeceklerini söyledi.