YOL, SU VE ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ MAHALLELER OLUŞTURUYORUZ

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, mahalleye dönüşen köylerin en büyük sorunlarının çöp, su ve yol olduğuna işaret ederek, “Büyükşehir ve Altınordu Belediyesi olarak tespit ettiğimiz sorunların çözümü için seri bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Altınordu Belediyesi tarafından başlatılan “Mahalle İftarları” aralıksız devam ediyor. Akkese, Yağızlı ve Doğulu Mahallelerini de kapsayan iftar sofrası Kayadibi Mahallesi’nde kuruldu. Ezanın okunması ile birlikte orucunu açan vatandaşa seslenen Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ramazan ayında yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığını belirtti. Ordu’nun büyükşehir olmasının ardından köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen köylerin sorunlarını Yol, Su ve Çöp olarak tespit ettiklerini söyleyen Başkan Tekintaş, bunların sağlandığı takdirde verebileceğimiz en önemli hizmeti bu bölgelere sunmuş olacağız” dedi. Belediye Başkanı Engin Tekintaş; “Ramazan ayının yarısına veda ettik. Yardımlaşmayı ve dayanışmayı özellikle Ramazan ayında en üst seviyede yaşıyoruz.

30 Mart 2014 seçimlerinde milletimizin verdiği güçlü destekle sizlere hizmetkar olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Her şeyi bir anda çözebilmenin, sihirli bir değnekle dokunup değiştirebilmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Beklentinin de ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz. 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra, belirlediğimiz hedef doğrultusunda çalışmaların sürdürülmesi milletimizin en büyük beklentisidir. İlk iş olarak dış mahallelerimizde ilk 5 yıl için belediyelerimize herhangi bir Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi veya başka bir ödeme yapılmayacak. Ama bu mahallelerimiz de Büyükşehir olmanın farkını hissetmesi lazım diye düşünüyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı seri şekilde sürdürüyoruz. Şuana kadar beton yolda 50km’yi tamamlamış, 51 km’ye doğru devam ediyoruz. 84 kilometreyi bulacak şekilde beton yol çalışmamızı sürdürüyoruz. Bu bölgelerin beklediği 3 hizmet var; Birisi çöplerin toplanması, birisi içme suyunun standart hale getirilmesi, bir diğeri de ulaşım. Bu üçünü sağladığımız takdirde bu bölgelere verebileceğimiz en önemli hizmeti sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.