BAŞKAN TÖREN: “BÜTÜN ŞEHİR, EŞİT HİZMET İLKESİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

BAŞKAN TÖREN, MUHTARLARLA BULUŞTU

ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANI AŞKIN TÖREN İLK MUHTARLAR TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 31 Mart seçimlerinin ardından gerçekleştirdiği ilk Muhtarlar Toplantısında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrası Muhtarlar Toplantısının ilki Altınordu Belediye Meclis Salonu’nda 3 grup halinde yapıldı. 3 gün süren toplantılara Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN MİHENK TAŞIDIR”

Karşılıklı istişarelerin yapıldığı toplantının ilk gününde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, muhtarların demokrasinin mihenk taşları olduklarını söyledi. Konuşmasına belediyecilik anlayışlarına ve vizyonuna değinerek başlayan Başkan Tören, “Bu gün ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda siz değerli muhtarlarımızla bir aradayız. Ben sizin en yakın mesai arkadaşınızım. Demokrasinin piramidinin mihenk taşı sizlersiniz. Öğreneceklerimiz var, öğreteceklerimiz var, birlikte yürüyeceğimiz bu yolculukta birbirimizle dayanışma içerisinde olacağız. Katılımcı belediyecilikten bahsettik, kültürel belediyecilikten bahsettik, sosyal belediyecilikten bahsettik, çevre dostu belediyecilikten bahsettik, hizmet belediyeciliğinden bahsettik, velhasıl insana hizmet ve hürmet eden bir belediyecilik anlayışıyla yola revan olduğumuzu kampanya süreci içerisinde kamu ile paylaştık ve doğrultuda çalışmalarımıza başladık” dedi.

“SİZLER BENİM YOL ARKADAŞLARIMSINIZ”

Muhtarlık müessesesinin 200 yıllık bir geçmişi olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarların haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını aktaran Başkan Tören, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘demokrasi noktasında benim muhtarımla aramda bir fark yok’ sözü aslında benim sizlere bakış açımın hassas noktası. Dolayısıyla sizlerde seçilmiş ve bu şehrin yönetiminde meşveretine, ortak aklına, deneyimine, tecrübesine müracaat edeceğim büyüklerimsiniz, yol arkadaşlarımsınız, dostlarımsınız. Yerel yönetimden gelen bir Cumhurbaşkanının bir yol arkadaşı olarak bunları ifade etmek istiyorum. Bugün ki toplantımız aslında bir istikşafi, aslında bir değerlendirme, aslında yeni dönemi bir planlama, müzakere etme toplantısı olarak şahsen gönlümden geçirdiğim için sizlerle birlikteyiz. ‘Belediye İşi Gönül İşi’ diyerek çıktığımız bu yolda ortak akıl, ortak düşünce ve fikirlerimizi ortaya koyarak eşitlik ilkesi içerisinde 92 mahalleye bütün şehir ve eşit hizmet anlayışını pratiğini uyguladığımız bir gün olacak. İnşallah çalışmalarımızı aralıksız, kesintisiz hep birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ŞEHİR HAZIRLAYACAĞIZ”

2. grup Muhtarlar Toplantısında konuşan Başkan Tören, çocuklara ve gençlere yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir hazırlamak istediklerini vurguladı. Bu çalışmaları hep birlikte omuz omuza yapacaklarını dile getiren Başkan Tören, “Bizler bu milletin bu necip evlatları ve temsilcileriyle omuz omuza inşallah bu şehrin geleceğine, bu şehrin yarınlarına ama en çokta yarınları ve gençleri olan çocuklarına inşallah yaşanılabilir bir şehir, sürdürülebilir bir şehir hayal edip hazırlamamız gerekiyor. Bunu da kazma kürek belediyeciliğinin ötesine geçip öyle yapmak zorundayız. Gençlerimizin doğduğu yer de doyması için en önemli formül ise üretim ekonomisidir. Bu şehirde bilgi toplumunu ve yaratıcı endüstri altyapılarını oluşturarak yeni istihdam sahalarını birlikte oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“YUNUS’UN DİRİLTİCİ SÖZÜYLE ‘UYKUYU DA KENDİMİZE HARAM EDEREK’ 5 YILI HİZMETE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

5 yıllık hizmet süresi içerisinde seçilmişler ve atanmışlarla ortak hareket ederek gece-gündüz demeden hizmet edeceklerini vurgulayan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Kendi kampanya dönemim içerisinde yapılan doğru işlerin arkasında, yarım kalan işlerinde devletteki süreklilik ilkesi nazarınca bizzat takipçisi olacağım. Yürümenin değil koşmanın kararlılığı içerisinde klasik belediyeciliğin ölçütlerinin dışına çıkarak bu şehirde bir üretim ekonomisi, yeniden kalkınma, toplumsal inkişaf, aydınlanma orta sınıfın genişlemesi ve iktisadi, toplumsal, kültürel, sanatsal birçok alanda ilgili yeni bir hamlecilik dönemini başlatacağız. Sadece şahsım değil, seçilmişlerle birlikte atanmışların da tecrübesi, müktesebatı ama bizi buraya layık gören aziz milletimizin hedef ve beklentileri doğrultusunda bir hizmet belediyeciliği anlayışı içerisinde çalışmalarımız hayata geçirmek Yunus’un o diriltici sözüyle ‘uykuyu da kendimize haram ederek’ bu 5 yılı hep birlikte inşallah bir mesai mefhumu olmaksızın iş, aile, yaşam dengesine de özen göstererek hizmete dönüştüreceğimizi ve dönemimizde sadece ama sadece rantı değil, rahmı yani bereketi yani rızayı üreteceğimizi, ürettiğimiz rızayı hakça paylaşacağımızı bütün şehir, eşit hizmet ilkesiyle bu şehirde ve inşallah kendi mücavir alanımız içerisinde ortak aklı egemen kılacağımızı, kuşatıcı siyaset diliyle de hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğimizi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TÖREN, MUHTARLARI TEK TEK DİNLEDİ

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören Başkanlığında gerçekleştirilen toplantılara katılan muhtarlar dilek ve temennilerde bulundular. Mahallelerindeki sorunları anlatan muhtarları tek tek dinleyen ve sorunlarını not alan Başkan Tören, planlamaların ardından çalışmaların eşitlik ilkesi içerisinde yapılacağını ifade etti.

Muhtarlar Toplantısının ilki, muhtarların görüşlerini dile getirmesinin ardından sona erdi.