BAŞKAN TÖREN, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden her yıl fındık toplamak amacıyla ilimize gelen mevsimlik tarım işçileri için Saraycık Mahallesinde kurulan Geçici Konaklama Merkezi’ni ziyaret etti.

Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinin başında bulunan ve üretiminde Ordu’nun ilk sırayı aldığı fındık üretiminde hasadın başlamasına sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hasat öncesi açıkladığı fındık fiyatları ise üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Fındık hasadına kısa bir süre kala yerli işçilerin yetersiz kalması sebebi ile Doğu ve Güneydoğu’dan birçok mevsimlik işçi ise Ordu’ya gelmeye başladı. Bugünlerde yoğun olarak Ordu’ya gelen fındık işçileri de Altınordu’ya bağlı Saraycık Mahallesi’nde bulunan Geçici Konaklama Merkezleri’ne yerleştirilmeleri ise kolluk kuvvetler kontrolünde devam ediyor.

Bu kapsamda Saraycık Mahallesinde bulunan geçici mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ulaslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan ve beraberindeki heyet tarım işçilerinin konaklama alanında incelemelerde bulundular.

İlk olarak, Saraycık Mahallesi mevsimlik tarım işçileri konaklama alanında verilen sağlık hizmeti hakkında bilgi alan ziyaretçiler, daha sonra çocukların eğitim gördükleri, halk oyunları ve müzik dersleri aldıkları, satranç, resim ve spor faaliyetleri yaptıkları mekanları gezdi.  Daha sonra konaklama alanını gezen heyet, bir ailenin daveti üzerine çadırına konuk oldu ve aile fertleri sohbet ettiler.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN ÖNLENMESİ SAĞLANACAK

Yapılan ziyaretin en önemli gündemi, çocuk işçiliğinin önlenmesi olurken bu doğrultuda tüm çalışmaların yapılacağı kaydedildi. Yapılan açıklamalarda çocuk işçiliğinin önlenmesinde ailelere ve dayı başlarına da büyük iş düştüğü ifade edilirken bu konuda işçilerin ve işveren dahil olmak üzere herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğinin altı çizildi. Çocuklarında bu kapsamda merkezlerde bulunan dersliklerde eğitimlerine devam ederek kültürel ve sosyal alanda birçok faaliyet gerçekleştireceği vurgulandı.

Daha önceki yıllarda alanında uzman bir bürokrat olarak birçok istihdam projesine imza atmış olan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ise mevsimlik tarım işçilerini misafirleri olarak gördüklerinin altını çizdi. En iyi şartlarda konaklamaları için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Tören, çocuklar içinde projeler üreteceklerini belirtti.

Gerçekleşen ziyaret Geçici Konaklama Merkezi’nin gezilmesi ve sorunların tespit edilmesi ile son buldu.