LAVANTA EVİ ve LAVANTA BAHÇESİ

Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan yeşil alanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için şehrimizi daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla ilçe genelinde Belediye Başkanımız Aşkın Tören’in katılımıyla “52 bin Fidan” projesi ile başlattığımız projelerimize bir yenisini daha katarak Altınordu İlçemizi lavanta bahçesiyle süslemeye başlamış bulunmaktayız.

bırakılmasını hedefleyen Altınordu Belediyesi, bugüne kadar sürdürdüğü çevre dostu uygulamalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Durugöl Mahallesinde eskiden çöp alanı olarak kullanılan bölge yabani ot ve çöpten temizlenerek çevreye zarar vermeyecek bir hale geldi. Üzerine toprak eklenerek ekime hazır hale getirildi. 17 Dönümlük arazi üzerine 15.000 adet lavanta dikilerek atıl durumda bulunan bu arazi doğaya kazandırılmıştır ve düzenli olarak gübre, çapa bakımları yapılmıştır. Ekoloji ile ekonominin birleştiği yer olacak olan Lavanta bahçelerimiz ahşap olarak kurulacak mimari ile birlikte Altınordu İlçemizin cazibe yeri olması düşünülmektedir.

Çöp kokularının yerini lavanta kokularının alacağı lavanta bahçelerimiz konumu itibariyle deniz kenarında bulunması Türkiye’de ilk olması özelliğini taşıyor. Ayrıca arıcılık sektöründe de arılardan daha iyi verim alabilmek için Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile yapılacak protokol çerçevesinde 3 dönümlük arazi üzerine Arıcılık Araştırma Enstitüsü bahçesine dikimi yapılmış olan lavantalarımızın arıların verimini arttırması düşünülmektedir. Arıların lavanta çiçeğinden faydalanarak üreteceği balın kalitesinin arttırılması planlanmaktadır.