ORDU ULUSAL 1. KİTAP FUARI AÇILDI

12.10.2018

130 yayınevi ve 100’ü aşkın yazarın katılacağı Ordu Ulusal 1. Kitap Fuarı Tayfun Gürsoy Parkı’nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bu yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla, Ordu Valiliği Koordinasyonunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Denetiminde (TOBB), KOSGEB, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi ortaklığında resmi bir kimlik kazanan ve bu statüde adı değişerek düzenlenecek olan Ordu Ulusal 1. Kitap Fuarı gerçekleşen törenle açıldı.

Tayfun Gürsoy Parkı’nda düzenlenen açılış törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İlçe kaymakamları, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN TEZCAN: “SÜREKLİ OKUMALIYIZ, OKURSAK BİZİ KİMSE YENEMEZ”

Ordu Ulusal 1. Kitap Fuarı’nın ev sahipliğini yapan ve programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, kitap fuarının her yıl gelişeceğini söyledi. Okumanın çok önemli bir eylem olduğunu vurgulayan Başkan Tezcan, “Resmi bir özellik kazanan Ordu Ulusal 1. Kitap Fuarı her yıl daha büyüyerek kitapseverlere hizmet vermeye devam edecek. Ordu kültür şehridir. Kültür; yaşanarak elde edilir ama kitaplarla kuşaktan kuşağa aktarılır. Çocuklar karanlıktaysanız ve bir kitabınız varsa elbet sizin için güneş doğacaktır. Allah bu millete okuma azmi, okuma arzusu, okuduğunu anlayan bir toplum ve anladığını uygulayan bir toplum haline geliriz. Sürekli okumalıyız, okursak bizi kimse yenemez” dedi.

TEKİNTAŞ: “HEDEF 100 BİN ZİYARETÇİYE ULAŞMAK”

Fuarın açılış programına katılan ve bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşların kitapla buluşması ve okuma alışkanlığı geliştirmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bu yıl ziyaretçi sayısında 100 bin kişi hedeflediklerini ifade eden Tekintaş, “Vatandaşlarımızı kitapla buluşturmaya devam ediyoruz. İnsanların kitapla buluşması ve bu eksikliği yaşamaması için bu tür fuarlarımız daha geliştirerek sürdüreceğiz. Altınordu Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor, Büyükşehir Belediyemiz ve Ordu Valiliğimiz olarak biliyoruz ki iç içe, milletvekillerimiz ve kaymakamlarımızla hep birlikte bu işi başaracağız. Bu tip fuarların en büyük özelliği insanların bir biriyle kaynaşmayı, okumayı teşvik etmeyi, aydınlatılan dünya da en büyük ışığın okumak olduğunu bize hatırlatıyor. 10 gün içerisinde gerek Giresun gerekse Samsun’da bulunan ve tüm ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın ayağına getirdiğimiz bu özel ve güzel hazırlığı ziyaret etmelerini istiyoruz. Çünkü ayağınıza getirdiğimiz hizmet dünyayı aydınlatsın diye Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan ‘oku’ ile başlıyor. Herkesin bu düşünce ile hareket etmesini istiyoruz ve herkesi kitap fuarına davet ediyoruz. Geçtiğimiz yılı 75 bin olan katılımcı sayısında bu yıl hedefimiz 100 bin ziyaretçiyi ağırlamak, inşallah bu sayıya ulaşacağız” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ YEDİYILDIZ, “OKUMAK UFKUMUZU AÇAR”

Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise okumanın insan ufkunu açtığına belirtti. En büyük mirasın okumayı öğrenmenin ve öğretmenin olduğunun altını çizen Yediyıldız, “Okumak internetten ya da teknolojiden yararlanarak değil, kitabın sayfasını karıştırarak yapılandır. Kitapların dokusunu hissederek okumak gerekir” şeklinde konuştu.

VALİ YAVUZ, “GÜCÜMÜZÜ ARTTIRMANIN EN İYİ YOLU BİLGİDİR”

Tüm Orduluları kitap fuarını görmeye davet eden Ordu Valisi Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmada, “Medeni değerlerin korunması, yerel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için okumak son derece önemli. Dünyadaki gücümüzü, refahımızı ve uluslararası rekabetteki gücümüzü artırmanın en önemli yolu bilgiye ulaşmaktan geçiyor. Bu kapsamda tüm Orduluları bu önemli organizasyonu yerinde görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımı ile Ordu Ulusal 1. Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri tarafından fuarın gezilmesi ile program sona erdi.

Ordu Ulusal 1. Kitap Fuarı 12-21 Ekim tarihleri arasında açık kalacak. Fuar saat 10.00 ile 20.00 saatleri arası ziyaretçilerini ağırlayacak.