ALTINORDU HAZIR GİYİM UYGULAMALARI MERKEZİ

Projenin Amacı ve Özeti

Proje ile Karacaömer Mahallesinde kurulacak Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi ildeki işsiz kadın ve gençlere dikiş makinesi operatörlüğü eğitimi verilecek, eğitim sonrasında katılımcıların istihdam edilebilmesi için danışmanlık da sağlayacaktır. Proje kapsamında tüm ekipmanları ile birlikte Hazır Giyim Uygulamaları merkezi kurulacaktır. Merkezin yer aldığı binada tadilat faaliyetleri yapılacaktır.
Proje DOKA tarafından desteklemektedir.

Projenin Ortaya Çıkma Gerekçesi (Arka Plan)

Ordu ilinde en çok aranan işçi kategorisinde dikiş makinesi operatörü son yıllarda hep üst sıralarda yer almıştır. Hazırlanan raporlar ve analizlerde de bu durum ortaya çıkmaktadır. Benzer şekilde Ordu ilinde kadınlar ve gençlerden oluşan hedef kitle işsizlik oranının en yüksek olduğu grupta yer almaktadır. Bu iki mevcut durum ışığında, proje ekibi açık iş pozisyonları ile işsiz ve dezavantajlı kesimi bir araya getirerek sürdürülebilirliği de olan bir proje ile bölgenin, ilin ve ilçenin önemli bir sorununa çözüm oluşturmayı hedeflemektedir.

Proje Kapsamında Yapılması Planlanan Faaliyetler

• Faaliyet 1: Proje ofisini kurmak, ekibini görevlendirmek.
  • Faaliyet 2: Proje açılışı ve tanıtım toplantısını yapmak
  • Faaliyet 3: Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi tadilatını yapmak.
  • Faaliyet 4: Materyalleri ve ekipmanı temin etmek.
  • Faaliyet 5: Hedef gruptan katılımcıları belirlemek.
  • Faaliyet 6: Eğitim yapmak.
  • Faaliyet 7: Üretim yapılan bir işyerini hedef kitleye tanıtmak.
  • Faaliyet 8: Eğitimi tamamlayan hedef kitleye istihdam desteği sağlamak.
  • Faaliyet 9: Proje Kapanış toplantısı yapmak

Proje Sonucunda Elde Edilecek Sonuçlar (Proje Çıktıları)

Projenin en önemli çıktısı verilen eğitim ile nitelikli eleman haline gelen hedef kitledir.
Proje sonucunda mesleki olarak sertifika almış hedef kitle en kısa sürede ihtiyaç olan yerlerde istihdam edilecektir.
Bununla birlikte projenin en önemli çıktılarından biri olan Mesleki Eğitim Merkezi, proje sonrasında da verilecek eğitimler sayesinde hizmet üretmeye devam edecektir.