08.12.2015 TARİHLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

ASANSÖR FENNİ MUAYENE KONUSUNDA AKREDİTE EDİLMİŞ A TİPİ KURULUŞLAR İÇİN DUYURU

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 24/06/2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği ve buna bağlı olarak 15/07/2015 tarih ve 29417(2. Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Periyodik Kontrolleri için Yetkilendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliği gereği, Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan insan ve yük asansörlerinin yıllık fenni muayene işi için EN ISO/IEC 17020 standardına göre asansör konusunda akredite olmuş bir A Tipi Muayene Kuruluşu ile Altınordu Belediyesi arasında 2016-2017 yıllarını kapsayacak bir yetki protokolü yapılacaktır.

Konu ile ilgilenen asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşlarının, söz konusu yönetmeliğin 19. Maddesi uyarınca, Tebliğde bahsedilen kriterleri ve işin nasıl, ne şekilde yürütüleceği konusunda önerilerini kapsayacak şekilde hazırlanmış başvuru dosyalarını 18.12.2015 tarihi mesai saati bitimine kadar Altınordu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.